Tema

De skjulte slaver i Dubai

DanWatch dokumenterer, hvordan fattige arbejdere fra blandt andet Indien gældsætter sig for at migrere til Dubai og bygge byens prangende prestigeprojekter.

DanWatch fandt ud af, at migrantarbejderne ofte får en lavere løn end aftalt, og arbejder under vilkår, som de ingen indflydelse har på. Det viste sig også, at Danmarks største rådgivende ingeniørfirma, Rambøll, har partnere i Dubai, som hyrer migranter til at arbejde under slavelignende forhold. FNs arbejdsorganisation kalder det den værste form for arbejde, der findes.

Temaet ‘De Skjulte Slaver’ blev gennemført af DanWatch i efteråret 2010 og vinteren 2011 på baggrund af desk-research og feltrejser til Dubai og Indien.

FokusKonflikt & Sikkerhed

Verdens krige og konflikter er big business. DanWatch har eks. dokumenteret handel med varer fra besat land, investeringer i konventionsomfattede våben og statsobligationer i undertrykkende regimer.

UndersøgelseDe skjulte slaver i Dubai

21. feb 2011

Menneskerettigheder på verdens byggepladser

Danske ingeniører holder øje med slavearbejde – men ser intet

NyhederDe skjulte slaver i Dubai

16. okt 2015

Migrantarbejdere i Dubai underbetales og får tilbageholdt pas

Dubais uendelige strande og solgaranti er et stort hit hos de skandinaviske rejsebureauer, men Swedwatch kan nu dokumentere, at flere migranter, der arbejder på Dubais hoteller, arbejder under forhold i strid med både Forenede Arabiske Emiraters arbejdslovgivning og internationale konventioner.

19. nov 2012

Når ord ikke er nok

I en branche, hvor der bygges på forskellige værdisæt, er ord ikke altid nok. Rambøll forsøgte flere gange at gøre to storentreprenører opmærksomme på, at deres ansatte arbejdede under slavelignende forhold. Men man blev mødt med tavshed.

28. jun 2011

Rambøll vil bremse slavearbejde

Efter DanWatch i februar afslørede, at Rambøll ignorerede slavelignende arbejdsvilkår hos Dubai-partnere, ændrer Danmarks største ingeniørvirksomhed nu praksis, skriver Ingeniøren.

21. feb 2011

Rambøll-partnere bruger slavearbejde

Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomhed er involveret i byggeri af skyskrabere ogprestigebyggerier til hundreder af millioner kroner i Dubai. Flere af Rambølls samarbejdspartnere ansætter migranter under forhold, som eksperter betegner som moderne slaveri.

21. feb 2011

Når lønnen ikke er til at leve af

Med skyskrabere der kan nå himlen, golfbaner i alle variationer og kendt som de riges paradis er Dubai for mange symbolet på verdens rigdom og overflod. Men det kan være svært at tjene til dagen og vejen for de tusindvis af migrantarbejdere, der arbejder op til 72 timer om ugen for en løn, der knap dækker deres udgifter ved at være i landet.

21. feb 2011

“Folk dør før deres drømme bliver til virkelighed“

Tusinder af migranter er kommet til Dubai med en drøm om at forsørge familien derhjemme. De finder arbejde på golfstatens store byggeprojekter, men ender ofte i håbløse situationer, som de ikke selv kan styre. 23-årige Ranjeev fra Indien er én af dem.

21. feb 2011

Bag facaderne slider slaverne

De gældsætter sig for at migrere fra Sydasien til Dubai og bygge de prangende prestigeprojekter til en lavere løn end aftalt og under ansættelsesvilkår, som de ingen indflydelse har på. FNs arbejdsorganisation kalder det den værste form for arbejde, der findes.