Teknologi

Produktion af IT koster dagligt millioner af arbejdere i Asien deres helbred og rettigheder. DanWatch har undersøgt krænkelser af mennesker og miljø i teknologiens vugge til grav fra udvinding af mineraler over produktion af telefoner og tablets til afskaffelse af IT, E-Waste.

Nyhed

Gigantisk vindmølleprojekt gør elprisen dyrere for kenyanerne

Kenyanerne får endnu ikke strøm fra den nyopførte vindmøllepark 'Lake Turkana Wind Power Project'. I stedet får de en forhøjet el-regning. Udviklingsministeren Ulla Tørnæs udtaler om det dansk-finansierede projekt, at det er en "win-win-win situation".

Nyhed

Omfattende krænkelser i congolesiske koboltminer

Ny rapport afslører alvorlige krænkelser af mennesker og miljø ved udvinding af kobolt i DR Congo. Landet producerer halvdelen af verdens kobolt, der er uundværligt i batterier til mobiler, computere og elbiler.

Nyhed

Dell og HP kræver stop for tvangspraktik efter Danwatch-undersøgelse

Efter Danwatch har dokumenteret, at brug af praktikanter i HP, Dell og Lenovos produktion overtræder både kinesisk lov og internationale konventioner om tvangsarbejde, beder Dell og Hewlett Packard (HP) nu deres leverandør, Wistron, om at indstille brugen af praktikanter midlertidigt.

Nyhed

Kinesiske studerende i tvangsarbejde laver servere til danske universiteter

Danske universiteter bruger millioner på it-servere, der produceres af unge kinesiske studerende under tvang og arbejdsvilkår, der overtræder national og international lov. Nu går SKI ind i sagen.

Undersøgelse

Servants of Servers

Higher education institutions in Western Europe have spent 4.27 billion euros so far in 2015 on ICT hardware, software and services to secure quality education for millions of young Europeans. At the other end of the supply chain tens of thousands of Chinese students work as interns in the assembly lines of IT factories every summer producing for the world’s biggest brands. Many of them are forced into internships and cannot quit or they will not graduate.

Nyhed

Svenske regioner ignorer horrible arbejdsforhold på kinesiske IT-fabrikker

Sveriges kommuner bryder bevidst regler for socialt ansvar ved at handle med fabrikker, der bryder kinesisk lov og internationale konventioner, afslører svensk TV4 på baggrund af Danwatch rapport. Se dokumentaren her.

Nyhed

“Ingen fortalte mig, at kemikalierne var kræftfremkaldende”

38-årige Seong-ok Lee har ligesom mange af sine kollegaer fået kræft efter at have arbejdet på en af Samsungs fabrikker. Samsung har undskyldt over for ofrene, men virksomhedens udspil til kompensation indeholder så strenge krav, at Seong-ok Lee og mange andre må kigge langt efter en erstatning.

Nyhed

IT-arbejdere betaler prisen for Apple Watch

Arbejdernes Internationale kampdag fejres i dag over hele verden, men på fabrikken der producerer de nye, eksklusive Apple ure beretter ny rapport om horrible arbejdsforhold.

Nyhed

Kræftsyge IT arbejdere har udsigt til minimal kompensation

Efter mange års intens tovtrækkeri lovede Samsung Electronics sidste år kompensation til alvorligt syge fabriksarbejdere. Men Samsungs kriterier for kompensation er så snævre, at kun et fåtal vil modtage erstatning fra elektronikgiganten.

Nyhed

Sydkoreas It-produktion kræver menneskeliv

I Sydkorea kræver hundredvis af arbejdere nu kompensation fra Samsung for det arbejde, de mener, er årsag til deres kræftsygdom. Samsung beklager, men tager ikke skylden.

Nyhed

Sydkoreas IT-arbejdere kæmper for rettigheder

Det globale marked for tablets er i eksplosiv vækst, men den rivende udvikling har en pris. I Sydkorea kæmper elektronikindustriens arbejdere for deres rettigheder – med livet som indsats.

Tema

Dødelig IT

IT-arbejdere i Asien betaler prisen for billige computere til Europa

Undersøgelse

IT med livet som indsats

Livsfarlige arbejdsvilkår for Asiens IT-arbejdere

Undersøgelse

Børneguld i din mobil?

Mobilproducenterne undersøger ikke, om guldet i deres mobiler kommer fra børneminer.

Nyhed

Nokia og samsung svarer på DanWatch rapport

DanWatch omtaler 10 virksomheder i undersøgelsen 'Børneguld i din Mobil?'. Læs deres kommentarer til rapporten.

Tema

Børneguld

Guldet i din mobil kan komme fra guldminer med børnearbejde

Undersøgelse

Billig IT – Kinesiske arbejdere betaler prisen

DanWatch afslører: Millioner af danske skattekroner kan ende i grov udnyttelse af kinesiske arbejdere