Offentligt Indkøb

Staten og kommunerne køber årligt ind for et trecifret milliardbeløb og er derfor potentiel drivkraft for bæredygtig udvikling. DanWatch undersøger sociale og miljømæssige effekter i varekæderne bag det offentlige forbrug, og hvilke krav offentlige indkøbere stiller til deres leverandører.

Nyhed

Video: Offentlige indkøb fra asiatiske elektronikfabrikker

Den danske stat bruger cirka 570 millioner kroner årligt på IT-udstyr til staten og meget af det udstyr produceres i Asien. Elektronikfabrikker i lande som Kina og Vietnam producerer dag og nat. Ved samlebåndene står arbejdere tolv timer i streg, seks eller syv af ugens dage. Danwatch sætter fokus på offentlige indkøb fra asiatiske elektronikfabrikker. Mød to arbejdere, der kan berette om sygdom og lange arbejdsdage med lav løn, og hør hvad afdelingschef for Udbud og Indkøb hos Frederiksberg Kommune, Adam Hey, mener det offentlige kan gøre.

Nyhed

Kinesiske studerende i tvangsarbejde laver servere til danske universiteter

Danske universiteter bruger millioner på it-servere, der produceres af unge kinesiske studerende under tvang og arbejdsvilkår, der overtræder national og international lov. Nu går SKI ind i sagen.

Nyhed

København fortsætter investeringer i sort energi

Københavns Kommune vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad, men har ingen planer om at afhænde sine investeringer i kulsort energi - heller ikke i tre af selskaberne, som er under anklage for brud på internationale konventioner.

Undersøgelse

IT med livet som indsats

Livsfarlige arbejdsvilkår for Asiens IT-arbejdere

Undersøgelse

På kant med klimaet

København fortsætter investeringer i sort energi.

Undersøgelse

Billig IT – Kinesiske arbejdere betaler prisen

DanWatch afslører: Millioner af danske skattekroner kan ende i grov udnyttelse af kinesiske arbejdere

Nyhed

DONG udelod kritik af mine i notat til Folketinget

DONG må endnu engang stå på mål for kritik omkring storleverandøren Cerrejón-minen i Colombia. Det sker efter P1 Dokumentar har fået adgang til en rapport, der dokumenterer en række kritiske arbejdsforhold, som DONG udelod i notater til Folketinget.

Undersøgelse

Kullets forbandelser

Store mængder Kul fra Columbias miner ender i Danmark

Tema

Kullets Forbandelse

Vores kulforbrug forurener i Colombia