Fra kaffebærret plukkes, til posen med ristet kaffe ender i indkøbskurven, har kaffen været igennem mange led. Derfor kender mange kaffemærker ikke navnene på de plantager, de køber kaffe fra.
Fra plantage til supermarked
Inden kaffen ender i din kop, har den bevæget sig igennem adskillige led. Først plukker en kaffearbejder med maskine eller håndkraft de røde kaffebær af buskene. Derefter vaskes, tørres, forarbejdes og klassificeres bærrene – typisk på plantagerne. Nu er de forskellige typer af grønne kaffebønner klar til eksport.
Nogle brasilianske plantager sælger grønne kaffebønner direkte til risterier og kaffeimportører i udlandet. Men de fleste plantager sælger kaffen via mellemhandlere og eksportører. Nogle plantager er desuden organiseret i kooperativer, der samler kaffe fra flere hundrede plantager og varetager den videre distribution til eksportører og risterier. Risterierne sorterer, rister og maler kaffen, inden den pakkes og sendes ud til butikkerne.
På grund af de mange led i kæden kender mange af de store kaffemærker ikke navnene på de brasilianske plantager, de køber kaffe fra.