Nyhed

Ingen skolegang for Madhu

4. apr 2014

Madhu er et blandt 5000 børn, der arbejder i mika-miner i Indien. Læs hendes historie og se videoklip med hende.

“Hun kommer ikke i skole”, indrømmer forældrene. Familien har brug for de penge, de får fra at udvinde, sortere og sælge mika. Madhu Kumari er kun fem år, og hun må kigge langt efter skoleuniform og bøger, når hun bliver skoleklar.

Der er nemlig brug for Madhu ved den gullige stenbunke. Hendes opgave er at sortere og udvælge mika-flager, en opgave hun har øvet sig på ét års tid nu. Hendes mor og søster er med til at udvælge de stykker, der sælges videre til mellemhandlere, mens hendes far og ældre bror hakker mika i familiens to mika-miner. Disse består af to huller i skovbunden på omkring 2×3 meter med en dybde på 1-2 meter.

Madhus forældre tjener hver mellem 18-27 kroner dagligt, mens hendes søster og bror kun tjener 9-13 kroner for deres arbejde. Men Madhu får ingenting for de 7-8 timer hun dagligt arbejder. Hun er blot med til at lette familiens arbejdsgang og dermed højne familiens daglige indtægter.

Madhu og hendes familie er landløse dalitter og har ikke kunne finde arbejde i byerne. Arbejde er der til gengæld masser af i Jharkhands mange ulovlige mika-miner. Og i sidste ende kan mikaen, som Madhu og hendes familie udvinder, ende som glimmer i det danske makeup-sortiment.

UndersøgelseHvem lider for skønheden?

Indiske børn arbejder for din skønhed. Undersøgelsen peger på mulige forbindelser mellem internationale kosmetikproducenter og omfattende børnearbejde i Indien.

TemaMikaminernes børn

RelateredeNyheder

Politikere og L’Oréal lover handling mod børnearbejde

En DanWatch-rapport om børnearbejde i udvindingen af glimmer i Indien har sat børnearbejde på politikere og brancheforenings dagsorden.

L’Oréal sætter nyt fokus på børnearbejde som følge af DanWatch-rapport

L'Oréal vil tjekke leverandørkæder efter DanWatch afsløring af risiko for børnearbejde i deres produkter.

Fakta om børnearbejde i mika-miner i Indien

Børnearbejde er ulovligt. Få overblik over konventioner og love mod børnearbejde i Indien.