Nyhed

Filmen du ikke må se

28. dec 2014

Filmen ‘Seeds of Debt’ viser, hvordan den schweisiske landbrugsvirksomhed, Syngenta, via lokale agenter udlåner penge mod renter på op til 60 procent til fattige indiske majsbønder, der ender i bundløs gæld og funktionelt gældsslaveri.

Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i sommer 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde omkring filmen, som Syngenta forsøger at bremse og truer Jens Pedersen med sagsanlæg.

DanWacth har kvalitetssikret dokumentarfilmen og dens kilder, og udgiver nu undersøgelsen, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ sammen med filmen.

“Syngenta truer med sagsanlæg mod Jens Pedersen, derfor har DanWatch nu købt rettighederne til at vise filmen, og vi tager fuldt ansvar for dens indhold. Vi mener, at budskabet er for vigtigt. Når virksomheder som Syngenta forsøger at true journalister og ikke mindst sårbare kilder til tavshed, vil vi i DanWatch gå forrest for at sikre, at vigtige historier, der sagligt dokumenterer virksomheders krænkelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder kommer ud,” siger ansvarshavende chefredaktør Louise Voller

Seeds of Debt

Bag om filmen

Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde om filmen ‘Seeds of debt’.
DanWatch har efterfølgende screenet udvalgte danske pensionskassers investeringer i Syngenta og fundet, at der investers flere end 270 millioner kroner i Syngenta i 2014.

Rapporten, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ kan læses her. DanWatch har efterfølgende købt rettighederned til filmen, ‘Seeds of debt’, som du kan se her på siden.

 

TemaKunstens samfundskritik

FokusKultur & Kritik

I sport, musik, litteratur, teater og arkitektur bor kritikken, når kultur er skarpest. Danwatchs Kultur & Kritik undersøger sports- og kunstindustriens sociale ansvarlighed, vi er talerør for kunstneres systemkritik, og vi forholder os kritisk til vores egen boldgades film, bøger og udstillinger om menneskerettigheder, miljø og CSR.