Nyhed

Danwatch modtager CISUs Initiativpris 2017

29. apr 2017

Danwatch modtog lørdag CISUs Initivativpris 2017 for via sin undersøgende
journalistik at dokumentere og sætte fokus på virksomheder og staters ansvar i samfundet.

Danwatch er årets modtager af Civilsamfund i Udviklings (CISUs) Initiativpris 2017. Initiativprisen uddeles i år til Danwatch, idet Danwatchs undersøgende journalistik på en nytænkende og kritisk måde har skabt diskussion i samfundet og sat fokus på det globale udviklingsarbejde.

Jon Clausen og Katja Thøgersen medlemmer af CISUSs bestyrelse skriver i en mail til Danwatch om tildelingen af årets pris:

“Danwatch har gennem de sidste ti år leveret en lang række historier der har sat fokus på problemstillinger omkring danske virksomheders, pensionselskabers og kommuners aktiviteter og samfundsansvar i forhold til udviklingslande med særligt fokus på CSR, arbejdsforhold, menneskerettigheder og investeringer.”

De uddyber:

“Flere af Danwatch´s afslørende historier har opnået stor mediemæssig bevågenhed og ad den vej bragt dagsordenen omkring blandt andet etisk forbrug, arbejdsforhold og investering tæt på mange danskere. Endvidere benytter organisationen sig af forskellige happenings ligesom den også udvikler undervisningsmateriale baseret på sit arbejde. Alt sammen er medvirkende til at engagere den danske befolkning og skabe debat om vores aktiviteter i udviklingslandene. Med CISUs initiativpris vil vi gerne anerkende Danwatch´s vigtige arbejde,” skriver Jon Clausen og Katja Thøgersen fra CISUs bestyrelse.

Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse.

Gennem undersøgende journalistik belyser og dokumenterer Danwatch problemstillinger relateret til staters og virksomheders aktiviteter og samfundsansvar over for til udviklingslande og vækstøkonomier med et særligt fokus på CSR, menneskerettigheder, miljø og konfliktområder i et globalt perspektiv.

Læs mere om Danwatch her

Stor anerkendelse af undersøgende journalistik

Danwatchs direktør Jesper Nymark fik prisen og en medfølgende check på 10.000 kr overrakt til CISUs årlige generalforsamling i Odense. Han ser tildelingen af CISUs Initiativpris som en stadfæstelse  af behovet for Danwatchs undersøgende journalistik.

“ Prisen er en vigtig anerkendelse fra civilsamfundet af Danwatchs undersøgende journalistik. CISUs pris understreger vigtigheden og behovet for den undersøgende journalistik i forhold til civilsamfundets arbejde for en bæredygtig og ansvarlig udvikling af verden. Her fungerer Danwatch og den undersøgende journalistik, som en vigtig bidragsyder og som et vindue til den globale virkelighed vi alle er en del af,”  siger direktør Jesper Nymark.

CISUs Initiativpris er stiftet i 2009 og uddeles én gang årligt. CISU er en sammenslutning af over 280 danske organisationer, men er primært finansieret af dansk udviklingsbistand gennem Danidas finansieringsaftale med Udenrigsministeriet.