Tema

Mikaminernes børn

Karulal Bansi er 7 år gammel. Hans brune øjne er rettet mod ét enkelt punkt: Toppen af den allerede gennembankede mejsel. Med tungen ud af munden og begge hænder om skaftet, lader han hammeren falde. Karulal rammer præcist på mejslens hoved. Igen og igen og igen. Det er næppe første dag med hammer og mejsel for den syv-årige indiske dreng.

Karulal er blot en blandt tusindvis af børn, der arbejder i minerne i Jharkhand og Bihar i det østlige Indien for at udvinde det kostbare mika-mineral.

DanWatch har været i Indien og tale med mellemhandlere og eksportører af både illegal og legal mika, der peger på købere som L’Oreal, Intercos og Henkel og tegner et generelt billede af en industri, hvor mineraler til luksusprodukter har alt for høje omkostninger for verdens fattigste.

UndersøgelseMikaminernes børn

4. apr 2014

Hvem lider for skønheden?

Indiske børn arbejder for din skønhed. Undersøgelsen peger på mulige forbindelser mellem internationale kosmetikproducenter og omfattende børnearbejde i Indien.

NyhederMikaminernes børn

12. maj 2014

Politikere og L’Oréal lover handling mod børnearbejde

En DanWatch-rapport om børnearbejde i udvindingen af glimmer i Indien har sat børnearbejde på politikere og brancheforenings dagsorden.

4. apr 2014

L’Oréal sætter nyt fokus på børnearbejde som følge af DanWatch-rapport

L'Oréal vil tjekke leverandørkæder efter DanWatch afsløring af risiko for børnearbejde i deres produkter.

4. apr 2014

Ingen skolegang for Madhu

Madhu er et blandt 5000 børn, der arbejder i mika-miner i Indien. Læs hendes historie og se videoklip med hende.

4. apr 2014

Fakta om børnearbejde i mika-miner i Indien

Børnearbejde er ulovligt. Få overblik over konventioner og love mod børnearbejde i Indien.