Tema

Børneguld

Immanuel fra Ashanti regionen i Ghana er 11 år og et af de mange børn, som  arbejder i minerne i det gamle Guldkysten. Han fortæller: “Arbejdet er hårdt. Vi bliver ofte syge og har altid ondt i hovedet og brystet. Jeg klager til min mor over, at vi bliver syge af at arbejde i minerne, men hun siger ikke noget til det. Jeg har ingen intentioner om at forlade minen, bare fordi jeg bliver syg, for det har jeg ikke råd til. Vi tjener 3-4 euro om dagen.”

Danwatch har været i Ghana og Mali for at dokumentere forholdene for de tusindvis af børn, der arbejder for at udvinde det eftertragtede guld.

FokusTeknologi

Produktion af IT koster dagligt millioner af arbejdere i Asien deres helbred og rettigheder. DanWatch har undersøgt krænkelser af mennesker og miljø i teknologiens vugge til grav fra udvinding af mineraler over produktion af telefoner og tablets til afskaffelse af IT, E-Waste.

UndersøgelseBørneguld

13. dec 2013

Børneguld i din mobil?

Mobilproducenterne undersøger ikke, om guldet i deres mobiler kommer fra børneminer.

NyhederBørneguld

2. aug 2016

Danwatch udgiver undervisningsmateriale

Når 4.-7. klasse på mandag begynder i skole, kan der komme bæredygtigt forbrug på skoleskemaet. For hvordan er vores mobiltelefoner, tøj og fødevarer egentlig produceret? Danwatchs første undervisningspakke om fødevareproduktion, menneskerettigheder og forbrug er nu tilgængeligt for skolelærere.

20. apr 2016

Omfattende krænkelser i congolesiske koboltminer

Ny rapport afslører alvorlige krænkelser af mennesker og miljø ved udvinding af kobolt i DR Congo. Landet producerer halvdelen af verdens kobolt, der er uundværligt i batterier til mobiler, computere og elbiler.

16. dec 2013

Reportage: Børnearbejde i Vestafrikas miner

DanWatch-undersøgelse dokumenterer, at flere en 1,5 millioner børn verden over knokler i miner for at udvinde guld, der kan ende i din mobiltelefon.

12. dec 2013

Nokia og samsung svarer på DanWatch rapport

DanWatch omtaler 10 virksomheder i undersøgelsen 'Børneguld i din Mobil?'. Læs deres kommentarer til rapporten.