Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse. Danwatch fokuserer særligt på menneskerettigheder, miljø og social ansvarlighed i et globalt perspektiv.

Menneskerettigheder og samfundsansvar
Vi undersøger, hvordan de virksomheder, der laver vores tøj, elektronik og mad påvirker mennesker og miljø i de lande, hvor varerne bliver fremstillet. Til trods for internationale konventioner, retningslinjer og principper, der udpensler virksomheder og investorers samfundsansvar, medfører danske og internationale virksomheders og investorers globale aktiviteter dagligt krænkelser af mennesker og miljø. Hos Danwatch mener vi derfor, at behovet for journalistik, der afdækker de globale konsekvenserne af vores lokale valg, er stort, da vores daglige forbrug har direkte og indirekte betydning for mennesker og miljø i alle hjørner af verden.

Danwatchs journalister bruger måneder bag skrivebordet på at researche, men det er centralt for vores journalistik, at vi også rejser hen til de steder, hvor problematikkerne udspiller sig for at få førstehåndskendskab og dokumentation. Det arbejde resulterer i journalistiske undersøgelser, der består af artikelserier med billeder og video.

Vi følger varekæder
Vi undersøger vores varer, fra de bliver lavet på en fabrik eller dyrket på en mark, og til de havner i din indkøbspose. Den lange vej, varer rejser, kalder man en varekæde. Danwatch har bl.a. set nærmere på varekæden for ris, peber, tun og tomater. Ved at følge disse varekæder har Danwatch dokumenteret, at krænkelser af menneskerettigheder som tvangsarbejde, børnearbejde, jordtyveri, sultelønninger og ulovligt brug af farlige kemikalier finder sted dagligt i den globale madproduktion.
På www.danwatch.dk kan du blandt andet læse, hvordan kinesiske studerende tvinges til at arbejde på elektronikfabrikker, og hvordan brasilianske kaffeplukkere havner i gældsslaveri.

Kontakt os:
Vil du vide mere om Danwatchs undervisningsindsats, ønsker du at få tilsendt undervisningsmateriale eller bestille et foredrag til din skole kontakt undervisningsansvarlig:

Norma J. Martinez
Tlf: +45 3210 5214
Email: njm@danwatch.dk

Danwatch
Gammeltorv 8, 3.
1457 København K
Danmark

Tlf: +45 3210 5214
E-mail: info@danwatch.dk
www.danwatch.dk