Video

Se filmen Promised Land

22. jan 2016

Mød de mennesker, der er blevet forflyttet til Mualadzi i Tete-provinsen i Mozambique. De kæmper med mangel på vand, mad og arbejde og mangel på kompensation, efter regeringen og mineselskaber har forflyttet dem, fordi deres jord skal bruges til kulminedrift. Se filmen 'Promised Land'.

Læs mere om de forflyttede i Mualadzi, og hvordan regeringen og mineselskaberne kendte til de ustilstrækkelige forhold i Muadlazi og Cateme, inden de flyttede over 1000 mennesker fra deres hjem i undersøgelsen Broken Promises.

UndersøgelseBroken Promises

RelateredeNyheder

De forflyttede

Mindst tre af Europas største stål-virksomheder køber koks fra mineselskaber i Tete-provinsen i Mozambique, hvor regeringen og mineselskaber i 2010 forflyttede 736 familier til byerne Cateme og Mualadze. Se billederne og læs historierne om de mennesker, der nu lever uden tilstrækkelig adgang til mad, vand og arbejde.

Prisen for europæisk stål

Mineselskaber og regeringen i Mozambique vidste, at adgang til fødevarer og vand var utilstrækkelig, da de i 2010 forflyttede to landsbyer for at udvinde koks fra Benga-minen i Mozambique. Danwatch-undersøgelsen ‘Broken Promises’ bringer reportager fra Mozambique og dokumenterer brud på menneskerettighederne.