Galleri:

Galleri: Sådan foregår kaffehøsten i Brasilien

2. mar 2016

Danwatch har undersøgt forholdene for kaffeproduktion i Brasilien i undersøgelsen 'Bitter kaffe'. Men hvordan ser rejsen ud fra skinnende rødt bær til den genkendelige tørre, brune bønne, vi kender fra supermarkeder og kaffebarer? Se Danwatchs galleri fra en kaffeplantage i Minas Gerais.

Kaffehøst

Kaffen starter som røde bør på buske. Foto: Maurilo Clareto Costa.

På mange plantager plukkes kaffen ved håndkraft. Hovedparten af de brasilianske kaffeplukkere er sæsonarbejdere, og cirka halvdelen arbejder uden kontrakter. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Flere og flere høstmaskiner erstatter de traditionelle kaffeplukkere på brasilianske plantager. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Efter kaffen er blevet plukket, skal frugtkødet skilles fra de to kerner – kaffebønnerne. Noget af kaffen bliver vasket og sorteret efter kvalitet alt afhængig af om bønnerne flyder eller synker. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffebønnerne spredes ud på en stor gårdplads af cement og tørres i solen, hvor den bliver vendt jævnligt. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Nu er den tørrede kaffe klar til at blive sendt videre fra plantagen i 60 kg-sække. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffen sendes videre til mellemhandlere, kooperativer, eksportører eller direkte til importører i andre lande. Foto: Maurilo Clareto Costa.

Kaffen pakkes i mindre poser og er klar til at blive solgt i supermarkeder og lignende. Foto: Maurilo Clareto Costa.