Nyhed

Politikere og L’Oréal lover handling mod børnearbejde

12. maj 2014

En DanWatch-rapport om børnearbejde i udvindingen af glimmer i Indien har sat børnearbejde på politikere og brancheforenings dagsorden.

Både politikere og branchefolk er kommet på banen, efter DanWatch offentliggjorde en ny undersøgelse, der viste, at der er risiko for børnearbejde i makeup, der sælges på det danske marked.

“Jeg vil undersøge mulighederne for et særligt initiativ til at forstærke indsatsen til bekæmpelse af børnearbejde generelt”, oplyser handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).
Han understreger dog, at de danske virksomheder selv har et ansvar for at håndtere børnearbejde i leverandørkæderne.

På baggrund af spørgsmål fra SF’s udviklingsordfører, Trine Pertou Mach, oplyser Mogens Jensen (S), at han støtter en dialog om åbne leverandørlister:
“Jeg finder det naturligt, at de berørte industrier indgår en dialog med fagbevægelsen, civilsamfundsorganisationer og andre relevante aktører omkring åbne leverandørlister og ansvarlig leverandørstyring.”

Mogens Jensen (S) lover desuden løbende at drøfte børnearbejde med fagbevægelsen, NGO’er og erhvervslivet og fastholde dem på deres ansvar.

Stor interesse for dialog om børnearbejde

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) greb bolden, da DanWatch lancerede sin rapport om børnearbejde i kosmetik, og fulgte op med et dialogmøde om børnearbejde i kosmetikvirksomhedernes leverandørkæder. På mødet deltog blandt andre L’Oréal Danmark,  Brancheforeningen for Sæbe, Parfume og Teknisk-Kemiske Artikler, Erhvervsstyrelsen og Håndværksrådet.
Netop L’Oréal afviste i forbindelse med DanWatch’s undersøgelse, at deres leverandører benytter børnearbejde.

“Nu kontakter vi dem igen, for igen at gennemgå hele forsyningskæden for at sikre, at der ikke finder børnearbejde sted i forbindelse med vores produkter,” oplyste Sonja Christensen, kommunikationsdirektør for L’Oréal.

 

UndersøgelseHvem lider for skønheden?

Indiske børn arbejder for din skønhed. Undersøgelsen peger på mulige forbindelser mellem internationale kosmetikproducenter og omfattende børnearbejde i Indien.

TemaMikaminernes børn

RelateredeNyheder

L’Oréal sætter nyt fokus på børnearbejde som følge af DanWatch-rapport

L'Oréal vil tjekke leverandørkæder efter DanWatch afsløring af risiko for børnearbejde i deres produkter.

Ingen skolegang for Madhu

Madhu er et blandt 5000 børn, der arbejder i mika-miner i Indien. Læs hendes historie og se videoklip med hende.

Fakta om børnearbejde i mika-miner i Indien

Børnearbejde er ulovligt. Få overblik over konventioner og love mod børnearbejde i Indien.