Nyhed

Nokia og samsung svarer på DanWatch rapport

12. dec 2013

DanWatch omtaler 10 virksomheder i undersøgelsen 'Børneguld i din Mobil?'. Læs deres kommentarer til rapporten.

I undersøgelsen ‘Børneguld i din Mobil’ (Child mined gold in your gadgets) beskriver vi, hvordan guldet i vores mobiltelefoner kan komme fra miner, hvor børn helt ned til seks år arbejder med livet og helbredet som indsats. Alle mobiltelefoner indeholder guld, men ingen af Europas bedst sælgende mobilproducenter kan garantere, at guldet i deres produkter kommer fra miner uden børnearbejde.

DanWatch foreholder altid de virksomheder, vi undersøger, vores findings. To ud af de ti undersøgte virksomheder har valgt at svare, nemlig Samsung og Nokia.

Udtalelser fra Mobilproducenter

UndersøgelseBørneguld i din mobil?

Mobilproducenterne undersøger ikke, om guldet i deres mobiler kommer fra børneminer.

TemaBørneguld

Guldet i din mobil kan komme fra guldminer med børnearbejde

FokusTeknologi

Produktion af IT koster dagligt millioner af arbejdere i Asien deres helbred og rettigheder. DanWatch har undersøgt krænkelser af mennesker og miljø i teknologiens vugge til grav fra udvinding af mineraler over produktion af telefoner og tablets til afskaffelse af IT, E-Waste.

RelateredeNyheder

Danwatch udgiver undervisningsmateriale

Når 4.-7. klasse på mandag begynder i skole, kan der komme bæredygtigt forbrug på skoleskemaet. For hvordan er vores mobiltelefoner, tøj og fødevarer egentlig produceret? Danwatchs første undervisningspakke om fødevareproduktion, menneskerettigheder og forbrug er nu tilgængeligt for skolelærere.

Omfattende krænkelser i congolesiske koboltminer

Ny rapport afslører alvorlige krænkelser af mennesker og miljø ved udvinding af kobolt i DR Congo. Landet producerer halvdelen af verdens kobolt, der er uundværligt i batterier til mobiler, computere og elbiler.

Reportage: Børnearbejde i Vestafrikas miner

DanWatch-undersøgelse dokumenterer, at flere en 1,5 millioner børn verden over knokler i miner for at udvinde guld, der kan ende i din mobiltelefon.