Nyhed

Kultur & Kritik anbefaler fem arrangementer på kulturnatten

13. okt 2016

Fredag er der Kulturnatten 2016. Danwatch har plukket fem arrangementer - fra et udvalg på 264 -, som kommer tæt på FN's verdensmål, kunst om globale stridigheder om retten til jord og hårdtarbejdende kvinder i oste-branchen.

Jorden rundt på 20 minutter – hvordan står det til med de 17 globale mål?

FN-byen lukker dørene op for en jordomrejse, hvor du kan blive klogere på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – og 169 delmål – som officielt blev implementeret den 1. januar 2016. Man får her mulighed for at møde nogle af de organisationer samt FN-Repræsentanter, som arbejder med verdensmålene. Der vil være forskellige stande, som hver især repræsenterer de seks regioner af verden: Afrika Syd for Sahara, Europa, Mellemøsten og Nordafrika (MENA), Nordamerika, Oceanien og Sydamerika.
Vil du læse lidt mere om FN’s 17 Verdensmål, kan du klikke her.

Hvor: FN-byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø
Tid: 18:00-22:00
Husk kulturpas
NB: Kom i god tid – man skal nemlig igennem et sikkerhedscheck tilsvarende det, man kender fra lufthavne. Husk også billed-ID.

.

.

Overbefolkede storbyer og grønne løsninger

Det 11. mål ud af de 17 FN Verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund.

Ifølge den Internationale Organisation for Migration (IOM) vil antallet af personer, der bor i byer stige fra 3,9 milliarder i 2016 til 6,4 milliarder i 2050. Det vil med andre ord sige at to ud af tre mennesker i verden vil bo i byer, hvoraf de fleste er i udviklingslande.
Udenrigsministeriet inviterer indenfor til en aften om byudvikling og udfordringerne heri. Der vil være mulighed for at møde anerkendte danske såvel som internationale arkitekter, der beskæftiger sig med netop dette. Der vil bl.a. være Anton Ryslinge, formand for Arkitekter Uden Grænser og arkitekt hos Områdefornyelsen Indre Nørrebro, Lucia Fraustom, som er leder af en NGO i La Paz, Mexico, som arbejder med bæredygtig byudvikling samt den brasilianske arkitekt og byplanlægger Mauricio Duarte fra arkitektfirmaet Gehl i København.

Hvor: Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2, 1448 København K
Startstidspunkter: 18.30, 19:30, 19:35, 20:35, 21:20
Husk kulturpas

.

.

In the Future They Ate from the Finest Porcelain

Den internationalt anerkendte kunstner Larissa Sansour har undersøgt, hvordan arkæologi og museale samlinger kan bruges som ammunition i nutidens globale strid om territorium og national identitet. Nikolaj Kunsthal viser hendes 29 minutter lange filmværk ‘In the Future They Ate from the Finest Porcelain’ – en science-fiction med afsæt i en post-apokalyptisk verden.

Trailer

Hvor: Nikolaj Kunsthal Nikolaj Plads 10, 1067 København K
Tid: 18:00-00:00
Husk Kulturpas

.

.

Foto credit Mika Rottenberg: Cheese (#2), 2008, still. © Mika Rottenberg. Courtesy Andrea Rosen Gallery, New York

Fernisering af Mika Rottenbergs ‘Cheese’

Den Frie Udstillingsbygning inviterer til ferniseringen af den internationalt anerkendte videokunstner Mika Rottenbergs videoinstallation ‘Cheese’. Rottenberg er kendt for altid at caste kvinder, der akkurat som det scenografiske er nøje udvalgt til at danne absurde mikro-univers. Disse mikro-univers er oftest klaustrofobiske fiktionelle arbejdsmiljøer, hvor kvinderne udføre hårdt fysisk arbejde. I ‘Cheese’ befinder de sig i et lukket landbrugssamfund, hvor de producerer ost. Der bliver serveret ost og vin til ferniseringen.

Mika Rottenberg fortæller her om sine værker.

Hvor: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København Ø
Tid: 17:00-19:00
Husk Kulturpas
NB. Som en del af ferniseringen bliver der serveret ost og vin

.

.

Fairtrade By København

Tilbage i 2008 blev København udnævnt til Danmarks første Fairtrade By. Fairtrade by København har siden da arbejdet med at udbrede kendskabet til bæredygtig bistand og fairtrade handel.

Rådhushallen vil på kulturnatten give rum til, at børn kan lave farvestrålende badges, spille spil, prøve musikinstrumenter og lege med Fairtrade legetøj. Der vil derudover være mulighed for at udforske, hvad de 26 bemandede legepladser i København har at byde på. Der serveres smagsprøver på fairtrade bananer, kaffe og te.

Hvor: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, 1599 København V
Tid: 18:00-00:00
Husk Kulturpas

For at få adgang til kulturnattens mange arrangementer kan du købe dit kultur kulturpas  her.