Nyhed

Kaffens skyggeside i billeder

5. aug 2014

ADDIS ABABA, ETIOPIEN – I dag er kaffe en af Etiopiens største eksportprodukter. Med kaffens succes kommer dog også en lang række udfordringer. På grund af manglende information har bønderne ingen chance for selv at fastsætte en pris for deres hårdt dyrkede kaffe. En stor del af bønderne mister mange penge, når de sælger til lokale handlende, og mange har svært ved at øjne en fremtid i det, der burde være deres hjemlands stolthed.

MINAS GERAIS, BRASILIEN – Slaveri og mangel på rettigheder er udbredt i brasiliansk kaffeproduktion, der er verdens største. DanWatch har mødt bønderne på brasilianske kaffefarme.

TemaKaffens skyggeside

Slaveri og mangel på rettigheder er udbredt i brasiliansk kaffeproduktion, hvor brugen af pesticider skader både mennesker og miljø.

FokusFødevarer

Fødevareproduktion i u-lande er tæt knyttet til forbruget af mad i udviklede lande. I 2050 skal kloden brødføde 9 milliarder mennesker, hvilket stiller store krav til fødevareindustriens virksomheder og investorers samfundsansvar. DanWatch ser på konsekvenserne af vores forbrug i de fattigste lande.