Nyhed

Journalist søges til Danwatch Undervisning

28. feb 2017

Vil du lave undervisningsmateriale om virksomheders krænkelser af mennesker og miljø på globalt plan ud fra Danwatchs journalistisk til folkeskolen?

Danwatch søger en journalist, der har erfaring med udvikling af undervisningsmateriale  til Folkeskolen, samt kendskab og interesse for globale forhold og udviklingslande. Stillingen er på 30 timer om ugen i en projektansættelse i 9 måneder med mulighed for forlængelse.

Hvem er vi?

Danwatch er et uafhængigt medie- og researchcenter, der laver undersøgende journalistik om private og offentlige virksomheders påvirkning af mennesker og miljø. Vi undersøger, om virksomheder og stater lever op til deres samfundsansvar i forbindelse med investeringer, indkøb, handel og produktion i udlandet.

Siden 2015 har Danwatch udarbejdet undervisningsmateriale til folkeskolens mellem- og udskolingstrin, se materialet her.

Hvem søger vi?

Vi søger en ny kollega med god energi, engagement, disciplin og flair for at skabe fængende undervisningsmateriale til folkeskolen baseret på Danwatchs undersøgelser.

Du har dokumenteret erfaring med at udvikle og producere undervisningsmateriale, der både inspirerer og engagerer børn i området fra 4.-10. klasse og opfylder Folkeskolens Fælles Mål.

Du har flair og måske også erfaring med projektledelse, da du skal forvalte økonomi, delmål og interessenter i undervisningspakkerne.

Hvad indeholder stillingen?

Du vil i løbet af perioden færdiggøre  fire undervisningspakker, der indeholder elevmateriale og lærervejledning. Og du kan konvertere materialet til Danwatchs online læringsunivers. Det er derfor en fordel, hvis du har erfaring med WordPress.

Du har desuden ansvaret for at formidle materialet til læringskonsulenter og skoler, samt lave og udføre en medieplan, der skaffer omtale af undervisningsmaterialet i andre medier.

Det behøver ikke på forhånd at kende Danwatchs journalistik, men det er en fordel, hvis du er interesseret i virksomheders samfundsansvar, at du rejst og arbejdet i udviklingslande, og du ved, hvad det kræver at arbejde journalistik med sårbare kilder og etiske dilemmaer.

Dine kompetencer:

 • Uddannet journalist med min. 4-5 års erfaring
 • Erfaring med udarbejdelse af undervisningsmateriale til folkeskolen
 • Erfaring eller interesse for menneskerettigheder, miljø og/eller international udvikling
 • Kendskab til CSR i form af internationale principper og politiske processer
 • Projektledelse

Som person er du:

 • Detaljeorienteret og velskrivende
 • Troværdig, udadvendt og inspirerende
 • Procesorienteret teamplayer
 • En naturlig netværker, der kan identificere interessenter og indgå i dialog
 • Selvkørende,  samarbejdende og serviceminded
 • En målrettet medarbejder og engageret kollega

Den ugentlige arbejdstid er 30 timer eller efter aftale. Løn efter kvalifikationer og aftale. Send din ansøgning til job@danwatch.dk senest d. 14. Marts. Der afholdes samtaler løbende, og stillingen ønskes besat hurtigst mulig. Vi glæder os til at høre fra dig!