Nyhed

En fortælling om at være mere end flygtning

23. jan 2017

Hvad drømmer man om, når man netop har ramt friheden og usikkerhed for fremtiden med en fremtid på Lesbos' kyst? Hør 19-årige Jan fortælle om at være på flugt, men også på vej mod drømmen om at høre til og leve i tryghed. Se filmen her.

Bølger slår dovent indover sand og sten på stranden. Så klipper filmen til en ung dreng.

“Folk skreg for hver bølge”. Stemmen ryster, og blikket flakker.

19-årige Jan er fra Syrien. Filmen her er optaget en time efter, at han er ankommet til den græske ø Lesbos med en træbåd. Omkring ham kører busser med andre nyankomne flygtninge forbi, regnen trommer mod taget af bilen, hvor filmen bliver optaget. Imens han fortæller om smugleren, der hentede og forlod dem om natten, før båden skibede ud.

VIDEO-BIOGRAFIER OM FLYGTNINGE

Filmen om Jan er den tredje i en række af flygtningefortællinger, der er produceret af Other Story, et medie-fællesskab, der formidler personlige fortællinger om en verden i forandring. Derfor er vi glade for at samarbejde med Other Story om at udgive deres film fra alle hjørner af verden. Filmen om Jan kan lige nu opleves på Nationalmuseet.

Læs mere om Other Story

Nyt samarbejde

Men filmen handler om mere end dét, Jan fortæller om finde en stump af fred hos nonnerne, om at spille trompet, og sine drømme om kunst og sang. Og om at finde et sted at høre til, når man er kurder, der aldrig har følt sig hjemme i noget land.

Filmen om Jan er én blandt flere, som Danwatch i den kommende til udgiver i samarbejde med Other Story, et medie-fællesskab, der formidler personlige fortællinger om en verden i forandring.

Danwatch laver undersøgende journalistik i offentlighedens interesse, der skal give mennesker mulighed for at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, særligt om vores samfunds mest sårbare grupper. Derfor er er vi glade for at præsentere en række kommende film fra Other Story.