Nyhed

DanWatch får ny direktør

30. okt 2014

I dag tiltræder avis- og mediemand, Jesper Nymark, som ny direktør for DanWatch.

Det er en rutineret udvikler og direktør for medievirksomheder, der tiltræder som ny direktør DanWatch.

41-årige Jesper Nymark har en bred erfaring med udvikling og drift af nyhedsmedier. Han har bl.a. været adm. direktør for den engelsksprogede avis, The Copenhagen Post, samt særlig rådgiver for det globale miljønetværk C40. Jesper Nymark kommer fra en stilling som direktør for det internationale engelsksprogede magasin, The Murmur.

”DanWatch evner at skabe og fastholde en kvalificeret debat om virksomheders samfundsansvar, som jeg ser frem til at stå i spidsen for og bringe videre,” siger Jesper Nymark.

DanWatch blev stiftet i 2007 som et uafhængigt medie- og researchcenter, der via undersøgende journalistik dokumenterer private og offentlige virksomheders påvirkning på mennesker og miljø på globalt plan.

”DanWatch’s betydning og relevans er vokset markant gennem organisationens relativt korte levetid og har skabt en øget bevidsthed om virksomheders samfundsansvar hos erhvervslivet, myndigheder og den brede offentlighed. Jeg glæder mig til at styrke samarbejdet med erhvervslivet, medier og andre aktører i forhold til at finde nye veje til at skabe større bevidsthed om og udvikling af erhvervslivets ansvar i forhold til mennesker og miljø på globalt plan”.

Jesper Nymark har en master i Cross-Media Communication og en bred erfaring med udvikling af forretningsmodeller til medie, kultur og socialøkonomiske virksomheder. Han er bestyrelsesformand for den socialøkonomiske virksomhed Bybi samt bestyrelsesmedlem for Fonden bag Copenhagen Distortion.

Erfaringer, der kan komme godt i spil i DanWatch, hvis omfang er vokset anseeligt det sidste år med Danidas CSR-pulje og en udvidelse af staben fra tre til otte medarbejdere.

”Med sit unikke mix af forretningsforståelse, medie- og ledelseserfaring, samt en høj menneskelig integritet har Jesper Nymark den helt rigtige profil til jobbet,” siger bestyrelsesformand for DanWatch, Mads Klæstrup Kristensen.

Jesper Nymark selv ser frem til at lægge sine kræfter i kritisk journalistik med fokus på virksomheders samfundsansvar:

”Globalt set er der et stort behov for fokus på og debat om socialt og miljømæssigt ansvarlige forretningsmodeller, der kan være med til at skabe konkrete forbedringer af arbejds- og levevilkår,” siger Jesper Nymark.