Nyhed

Danwatch får mediestøtte

4. dec 2015

Syv nye medier har fået tildelt mediestøtte for 2016 og Danwatch er blandt modtagerne.

Fra 2016 får Danwatchs læsere endnu mere undersøgende journalistik om stater og virksomheders påvirkning af mennesker og miljø. Danwatch har nemlig fået Kulturstyrelsens produktionsstøtte, der er et tilskud til produktion af redaktionelt indhold og ydes til trykte og skrevne internetbaserede nyhedsmedier. Det betyder en øget mængde af nyheder og undersøgelser, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark:

“Mediestøtten betyder, at Danwatch vil kunne lave flere nyheder og journalistiske undersøgelser om de mennesker, hvis menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø udfordres hver eneste dag, når varer produceres i det omfang og med de krav, som den globale efterspørgsel stiller i dag”, siger han og uddyber, at det også er en anerkendelse af Danwatchs fokus og særligt undersøgende tilgang til journalistik.

De glemte historier

Produktionsstøtten betyder konkret, at Danwatch er sikret at kunne levere dybdeborende historier, der ikke altid ellers ville have set dagens lys, siger Jesper Nymark.

“Vores undersøgelser afdækker og dokumenterer konsekvenserne af et stigende globalt forbrug, der primært går udover mennesker i udviklings- og vækstlandene. Danwatch har en unik plads i mediebilledet, fordi vi laver undersøgende journalistik i flere måneder, og vi rapporterer fra hjørner af verden, hvor traditionelle medier ikke kommer. Vi er meget, meget glade for, at vores journalistik bliver anerkendt med denne bevilling”, slutter Jesper Nymark.